Bienfait Coaching – Secure Base Coach, Executive Coach

EMCC|NOBCO Master Coach

Geaccrediteerd Master Coach. Ik werk volgens de kwaliteitseisen van de Nederlandse Beroeps Coaches.

Bienfait Coaching – Secure Base Coach, Executive Coach

Secure Base Coach

Gecertificeerd Secure Base Coach. Ik volgde als postgraduate aan de VU Amsterdam de opleiding Executive Coaching.

Bienfait Coaching – Secure Base Coach, coaching in de natuur

De natuur als uitgangspunt

Coaching op een inspirerende plek midden in de natuur geeft echt nieuwe energie!

Wat is het?

Wat is coaching?

Een coach begeleidt en ondersteunt een professional bij het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden. Gespreksonderwerpen zijn bijvoorbeeld ambities, management en werk-prive balans.

De uitgangspunten van Secure Base Leadership kunnen je daarbij helpen. Met behulp van deze aanpak laat je je niet leiden door angsten en bedreigingen, maar laat jij je inspireren door kansen en mogelijkheden. Vertrouwen in jezelf en in anderen staat centraal.

Hoe ziet de indeling eruit?

Hoe ziet een coachingstraject eruit?

Een coachingstraject duurt gemiddeld 6 sessies. Je start met een (gratis) intake om te af te stemmen wat je doel is en of ik de coach ben die je vertrouwt om je te begeleiden.
In de eerste sessie krijg je een overeenkomst waarin naast jouw doel ook helder omschreven staat hoe ik werk en wat ik van jou verwacht tijdens de sessies.
In de sessies daag ik je op een positieve manier uit om je vraagstuk te onderzoeken. Je gaat zelf aan de gang met meegekregen opdrachten die meer inzicht geven in jouw manier van communiceren met medewerkers en opdrachtgevers. Het coachingstraject wordt afgerond met een evaluatie waarin staat hoe jij je nieuw verkregen denkwijzen in de praktijk inzet.

Het resultaat

Wat levert dit coachingstraject op?

Elk mens heeft een schat aan ervaring, zowel positief en negatief. Alles wat je meemaakt geeft je de kracht om te gaan met tegenslagen, en leert je ook te genieten van succes. Je weet als leidinggevende dat het nemen van de juiste beslissingen samenhangt met het helder voor ogen krijgen van hindernissen. Daarnaast moet je ook je gevoel goed op waarde schatten. Na het coachingstraject heb je een sterke, veilige basis in jezelf, waardoor je in staat bent om jouw plannen samen met je team te verwezenlijken.

Subtiele schop onder je kont

Annette heeft de gave om oprecht, zonder oordeel, contact te maken en jou als persoon volledig te zien met alle potentie die je in je hebt. Toch schroomt ze ook niet om je af en toe een subtiele schop onder je kont te geven en je daarmee het duwtje in je rug te geven wat je op een doorslaggevend moment nodig hebt. Hiermee heeft ze mij als gids geholpen om stappen in mijn leven te maken die ik eerder nooit voor mogelijk had gehouden en daarvoor ben ik haar eeuwig dankbaar.

Petra

Nieuwe kijk op jezelf

Annette is als mens en coach iemand die je doorgrondt en tegelijkertijd over een dosis humor beschikt. Ze leeft mee, biedt een gevoel van geborgenheid en daagt uit. Haar analyses zetten je op scherp, er ontstaat een nieuwe kijk op jezelf. Annette is iemand die je ziet en met je mee op reis kan zonder je bagage over te nemen. Ze laat mensen in hun waarde en zet ze in hun kracht.

Irene

Betrokken coach

Ik heb Annette leren kennen als een heel fijn mens en een betrokken coach die liefdevol de vinger op de zere plek durft te leggen. Ze weet mensen op hun gemak te stellen, heeft humor, stelt de goede vragen en ziet wat je zelf (nog) niet doorhebt. Daarbij blijft ze altijd in verbinding, is daadkrachtig, positief en motiveert je om een extra stap te zetten.

Miloe

Zowel Caring als Daring

Ik heb sinds begin september 2018 gewerkt met Annette als coach, en heb iedere interactie met haar als bijzonder positief ervaren. Annette is uitermate doortastend in haar coaching, zonder daarbij agressief of confronterend te zijn. Haar vaardigheid in het meenemen van de cliënt naar de kern van de zaak, zonder dwang en haast is indrukwekkend, en een goede illustratie van Annette’s vermogen om zowel Caring als Daring te zijn. Met empathie, en de wijsheid die kan komen met levenservaring, creëert ze een veilige omgeving die nieuwsgierigheid en groei stimuleert.<br /> Ik kan werken met Annette van harte aanbevelen.

Willemien

Betrouwbaar en vakbekwaam

Ik heb een kwartaal intensief met Annette opgetrokken op het gebied van persoons en teamcoaching. Ik heb haar leren kennen als betrouwbaar en vakbekwaam. Ze weet een veilige omgeving te creëren om van daaruit groet te laten ontstaan.

Erwin

Burn Out

Ondanks dat ik met tegenzin naar een coach werd gestuurd ben ik blij dat ik bij Annette terecht ben gekomen. Confronterend en intrigerend was het gehele traject. Langzaam kwam ik in beweging en kreeg ik handvatten om verder te gaan en zelf op onderzoek uit te gaan. Tijdens het traject kreeg ik inzicht, rust en voldoende kennis om mijn valkuilen te vermijden en grenzen te stellen. Door Annette sta ik met beide hoefjes op de grond en heb ik mijzelf veel beter leren kennen. Ik kan het iedereen aanraden om een keer zo’n traject bij Annette te volgen, ook als je wel lekker in je vel zit.

Janet

Dat is nog eens herder zijn!

De mens is fundamenteel gemaakt om te leven in groepen. Daarom wordt hij ook in een groep geboren. De reis van de mens is te ontdekken hoe hij zich leerde bewegen in en buiten de groep. Hoe ook de vreugde en pijn in groepen aan de basis liggen van wie hij werd als leider over zijn eigen leven en dat van anderen.<br /> <br /> In die ontdekkingstocht is het fijn om mensen als Annette op je pad te vinden. Een vrouw die speels, daadkrachtig én effectief deze bewegingen met je onderzoekt. Die je handelingsalternatieven biedt die je nog niet kende.

Jakob van Wielink Partner, de School voor Transitie

Vervolgstappen

Reflectiesessies

Na de afsluiting en evaluatie van een coachingstraject, kun je een een aantal reflectiesessies plannen. In deze sessies zoom je in op oude, hardnekkige, patronen of op nieuw ontstane situaties. De ‘spiegel’ van de coach is daarbij een prettig hulpmiddel. Omdat deze sessies geen introductie nodig hebben, kunnen we snel afspraken maken zodat je de opgedane inzichten meteen toe kunt passen in de praktijk.

Veelgestelde vragen

Welke methode gebruik je tijdens de coaching?
Ik gebruik meerdere methodes, de basis van mijn coaching is de secure base coaching.Als leider is het jouw taak om samen met je team, specifieke doelen te behalen. Vaak lukt dat prima, maar toch kan jouw manier van leidinggeven misschien wat verbetering gebruiken. De uitgangspunten van Secure Based Leadership kunnen je daarbij helpen. Met behulp van deze aanpak laten leidinggevenden zich niet leiden door angsten en bedreigingen, maar laten zij zich inspireren door kansen en mogelijkheden. Vertrouwen in jezelf en in anderen staat centraal.
Hoe ga je om met de nieuwe AVG?
Voor mij is er niet veel veranderd, de privacy werd uiteraard al voor de AVG gewaarborgd. In de coachingsovereenkomst leg ik uit hoe ik werk.
Ben je aangesloten bij een beroepsorganisatie?
Jazeker, ik ben geaccrediteerd senior practitioner coach bij de Nederlandse Orde Beroeps COaches (NOBCO) en werk volgens de internationale ethische gedragscode. https://www.nobco.nl/aanbod-voor-coaches/internationale-ethische-code-iec
Wordt coaching vergoed?
In sommige gevallen is coaching aftrekbaar voor de Belastingdienst, vraag je accountant naar de voorwaarden.